De beste banner banner

De snelste computer ooit

De snelste computer ooit is de K computer die is gebouwd door Fujitsu deze is te vinden bij het RIKEN Advanced Institute for Computational Science in Japan. Deze computer is officieel de snelste computer ter wereld. Deze computer kan 8.000.000.000.000.000 berekeningen per seconden doen en het daarbij gekoppelde stroomverbruik is 9,89 megawatts. Om het wat preciezer te formuleren deze computer heeft 80.000 acht-core 2GHz processoren, zorgen voor een totaal van meer dan acht petaflops. De K-Computer verplettert hiermee de concurrentie, zo blijkt uit de Top 500 van supercomputers de nummer twee op de lijst behaalt slechts 2,6 petaflops. De K Supercomputer behaalde een ongewoon hoog ´computing efficiency ratio´ van wel 93,0%.

De k supercomputer is de snelste computer ooit

Geef je beoordeling of jij dit ook “de beste ooit” vindt.

1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren6 Sterren7 Sterren8 Sterren9 Sterren10 Sterren (4 votes, average: 7,75 out of 10)
Loading ... Loading ...
Beste Share ooit:
  • Print
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • email
  • Hyves
  • NuJIJ
  • PDF
  • RSS

Comments are closed.

DD&H Projecten
ALSO Fire Protection de beste partner in brandveiligheid
Volg de beste ooit op Twitter
De slechtste ooit